Dit zijn wij!

Over Logopediepraktijk Lindevallei

Bij Logopediepraktijk Lindevallei kom je voor kwaliteit, gezelligheid en voor plezier, aandacht en zorg. We geven om mensen en willen graag zorgen dat iedereen de juiste hulp krijgt op een fijne, persoonlijke manier.

Onze visie: kwaliteit, aandacht en plezier

We zeiden het al: bij Logopediepraktijk Lindevallei kom je voor kwaliteit, gezelligheid en voor plezier, aandacht en zorg. We geven om mensen en willen graag zorgen dat iedereen de juiste hulp krijgt op een fijne, persoonlijke manier.

We werken aan datgene waar je voor komt. We zijn ervan overtuigd dat je het beste tot leren komt als je het graag doet. Dat praten niet ‘noodzakelijk’ is, maar dat praten leuk en handig is om goed te kunnen. Dat je niet naar logopedie ‘moet’, maar juist ‘mag’, omdat je dat graag wilt. De logopedisten zien wat je al kunt en willen je helpen om het maximale eruit te halen, omdat zij in je geloven. En dat vertrouwen zet je aan om door te gaan en verder te ontwikkelen.

We blijven ons steeds bijscholen om op de hoogte te blijven van de nieuwste therapieën en om steeds meer vaardigheden aan te leren.

Langskomen?

We zijn vast dichtbij!

Logopediepraktijk Lindevallei is op 12 verschillende locaties in de Kop van Overijssel en de Noordoostpolder te vinden. We hebben 2 praktijklocaties (in Oldemarkt en Steenwijkerwold) en verder zijn we op verschillende scholen te vinden.

Ontmoet onze logopedisten!

En vind de contactinformatie van de logopedist dicht bij jou

Logopediste en eigenaar de Lindevallei Neeke

Neeke

Vanuit passie en met plezier werk ik als logopedist. Dus fijn dat je er bent, zodat ik je mag helpen!

Logopediste Iris

Iris

Gezamenlijk met plezier toewerken naar een doel maakt het leuker en daardoor makkelijker.

Logopediste Manon

Manon

Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken!

Logopediste Vonne

Vonne

Al bijna 4 jaar met heel veel plezier logopedist in Steenwijkerwold en omgeving. Wie weet tot ziens!

Logopediste Nynke

Nynke

Praten lastig? Dan doen we het gewoon met onze handen!

Logopediste Neeke de Boer

Neeke de Boer-Jongsma

Vanuit passie en met plezier werk ik als logopedist. Dus fijn dat je er bent, zodat ik je mag helpen!

In december 1990 ben ik de praktijk in Oldemarkt begonnen en inmiddels werken mijn collega’s en ik ook op andere plaatsen in de gemeenten Steenwijkerland en de Noordoostpolder. Ik heb mijn opleiding Logopedie gevolgd aan Hogeschool Windesheim in Zwolle en heb naast de praktijk ook in het speciaal onderwijs gewerkt.

Ik ben getrouwd en ik ben moeder van vier dochters. We maken regelmatig mooie wandelingen of fietstochten en ik ga graag op pad met mijn moeder en zus. Ik houd van warmte, lezen en zingen.

En wist je dat ik dolfijntherapie heb gegeven in het Dolfinarium? Het geven van de therapie is helaas inmiddels gestopt, maar ik heb het heel erg graag gedaan. Speciaal voor kinderen met het Syndroom van Down of met autisme; een prachtige uitdaging die zo zinvol was! En ja … ik mis het!

Al sinds 1999 ben ik één van de auteurs van LOGO-Art en ontwikkel ik logopedisch onderzoeks- en behandelmateriaal. Vooral het digitale LOGO-Art Online met LOGO-Art Thuis gebruiken we met heel veel plezier in de praktijk, zeker ook nu er tele-logopedie gegeven wordt (zie logo-art.com).

Ik werk graag met kinderen, juist ook met diegenen die bijzonder zijn, zoals kinderen met Downsyndroom, ADHD of autisme. Omdat ik affiniteit heb met o.a. adem- en stemproblemen zie ik ook graag volwassenen in de praktijk.

Ik ben preverbaal logopedist en behandel de baby’s en kinderen van 0-2 jaar die aangemeld worden. Deze behandelingen zijn altijd aan huis bij het kind thuis.

Inmiddels heb ik heel wat cursussen en opleidingen gevolgd, o.a. cursussen over stotteren, stem, slikken (OMFT), spraak (Methaphon, Hodsen en Päden, Prompt), sensorische informatieverwerking, laryngectomie, logopedie bij Downsyndroom en eet- en drinkproblemen bij kinderen. Zo blijf ik bij met alle nieuwe ontwikkelingen binnen de logopedie.

Juist de afwisseling binnen de vrije vestiging ervaar ik als mooi: elke dag is zo anders en iedereen is van harte welkom!

neeke@logopediepraktijklindevallei.nl

06 - 106 343 52

maandag, dinsdag en donderdag

Iris de Jong

Gezamenlijk met plezier toewerken naar een doel maakt het leuker en daardoor makkelijker.

Mijn naam is Iris de Jong en ik woon in Heerenveen. In 2021 ben ik afgestudeerd als logopedist aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik ben toen meteen aan de slag gegaan bij Logopediepraktijk Lindevallei. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hond Finn, ga ik mee op de zeilboot of spreek ik af met vrienden.

Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen in twee logopediepraktijken en in een verpleeghuis. Verder heb ik de minor Neurorevalidatie in Nijmegen afgerond. Ik heb affiniteit met zowel kinderen als ouderen. Het leuke aan werken met kinderen vind ik de band die je met een kind en de ouders opbouwt en de creativiteit die je kunt inzetten binnen behandelingen. Ik vind het namelijk belangrijk dat de behandelingen ook als leuk worden ervaren door de kinderen en dat het vertrouwd voelt voor een kind om zich uit te spreken. Het is mooi om samen aan een doel te werken en die dan te behalen. Daarnaast levert het werken met kinderen soms grappige uitspraken op door hun onbevangenheid. Dat is een mooie kers op de taart.

Inmiddels heb ik al verschillende cursussen mogen volgen, namelijk ´Oromyofunctionele therapie – Logopedie en Tandheelkunde´ (OMFT) en ´Fonologie: onderzoek en behandeling´. Dit jaar zal ik de cursus ´PROMPT 1´ gaan volgen.

Ik ben werkzaam op drie verschillende basisscholen in Steenwijk: Kindcentrum Het Kompas Kindcentrum Johan Friso en Kindcentrum Claus en werk ik op Kindcentrum Immanuël in Steenwijkerwold.

iris@logopediepraktijklindevallei.nl

06 - 387 869 59

maandag t/m vrijdag

Logopediste Iris
Logopediste Manon

Manon Poelsema

Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken!

Mijn naam is Manon Poelsema en in juni 2022 heb ik vol trots mijn Bachelor logopedie op Hogeschool Windesheim te Zwolle behaald. Hierbij ben ik allround opgeleid en mag ik logopedische behandelingen geven op het gebied van taal, slikken, stem, gehoor en spraak. Daarnaast heb ik in mei 2023 ook de cursus Oro-myofunctionele therapie (OMFT) afgerond. Sinds september 2022 ben ik werkzaam bij logopediepraktijk Lindevallei op verschillende scholen, waaronder ook speciaal basisonderwijs.

Wat ik zo leuk vind aan mijn vak is dat het erg dankbaar werk is en heel erg divers; ieder kind is uniek. Het beste uit de cliënt halen door samen te werken en van elkaar te leren, is wat mijn werk zo leuk maakt.
Ik houd er dus van om samen te werken, dat uit zich ook in mijn privéleven. Bijvoorbeeld met voetbal, wat ik al erg lang met veel plezier doe. Maar ook leuke dingen doen met vrienden en familie sla ik zeker niet over.

Ik vind het fijn dat logopedie één op één begeleiding is, zodat we echt de aandacht op jouw hulpvraag kunnen leggen. Dus heb je een logopedische hulpvraag voor jezelf of iemand in je omgeving en wil je hierbij graag advies of twijfel je of logopedie noodzakelijk is? Schroom niet om contact te leggen, dan denk ik graag met je mee!

manon@logopediepraktijklindevallei.nl

06 - 435 160 24

maandag t/m vrijdag

Vonne Strijk

Al bijna 4 jaar met heel veel plezier logopedist in Steenwijkerwold en omgeving. Wie weet tot ziens!

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Logopedie op Hogeschool Windesheim in Zwolle. Daarna ben ik gelijk aan de slag gegaan bij Logopediepraktijk Lindevallei en inmiddels werk ik daar al bijna 4 jaar met veel plezier. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag en op dit moment ben ik werkzaam in Steenwijkerwold, Tuk, Blokzijl en Kuinre. Ik woon samen met mijn man en ons zoontje in Marknesse (Noordoostpolder) en in mijn vrije tijd vind ik het heel leuk om samen met mijn gezin leuke dingen te ondernemen, af te spreken met vriendinnen of te koken.

Het vak logopedie spreekt mij heel erg aan omdat ik de diversiteit, variatie en afwisseling ontzettend leuk vind. Dit maakt het werk iedere dag weer anders. Het is een dankbaar beroep!
Inmiddels heb ik verschillende cursussen gedaan, o.a. de cursus OMFT (een cursus die zich richt op het behandelen van cliënten met afwijkende mondgewoonten), Laryngectomie en Mondmotoriek bij kinderen van 0-4 jaar.

vonne@logopediepraktijklindevallei.nl

06 – 396 117 70

maandag, dinsdag, donderdag

Logopediste Vonne
Logopediste Nynke

Nynke van der Wal

Praten lastig? Dan doen we het gewoon met onze handen!

In 2020 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Inmiddels ben ik alweer drie jaar werkzaam bij logopediepraktijk Lindevallei. Tijdens mijn stageperiode en de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen van kinderen.
Ik heb stage gelopen bij Logopediepraktijk Lindevallei, binnen het speciaal basisonderwijs en binnen het cluster 3-onderwijs: speciaal onderwijs voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

De afgelopen jaren heb ik de cursussen OMFT en Fonologische Articulatiestoornissen gevolgd. Onlangs heb ik de cursus Logopedie bij Downsyndroom gedaan, waarbij ik ook Nederlands met Gebaren (NMG) heb geleerd. Graag zet ik de gebaren in tijdens de behandeling. Dit is niet alleen handig bij kinderen met Down of een gehoorverlies, de gebaren zijn juist ook helpend bij kinderen met een spraak- of taalachterstand. De gebaren zorgen ervoor dat jouw kind nog sneller met jou kan communiceren, omdat je kind nu de taal letterlijk kan zien.

Ik heb veel geduld en geniet daarom van elke (kleine) vooruitgang. Graag geef ik kinderen het gevoel dat ze bij mij mogen komen, omdat het leuk is. En tegelijkertijd wordt er spelenderwijs geoefend naar wat wij samen willen bereiken. Hoe fijn is dat!

nynke@logopediepraktijklindevallei.nl

06 - 428 185 39

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Wij maken gebruik van leuke, eigentijdse materialen

Zo heeft Neeke samen met haar zus LOGO-Art Online gemaakt. Hiermee kunnen kinderen heel gericht oefenen waar ze baat bij hebben. Met de app Logo-Art Thuis kunnen ze vervolgens oefenen met leerzame spelletjes op een tablet of telefoon. Helemaal van deze tijd!

Meer weten? Bekijk deze leuke video over LOGO-Art!

Video afspelen

Logopedie op maat, speciaal voor jou

Bekijk wat we voor jou of je kind kunnen betekenen

Meisje knipt kaartjes met logopedische oefeningen uit

Logopedie voor kinderen

Heeft jouw baby moeite met drinken? Spreekt jouw kind nog onverstaanbaar? Geeft jouw tandarts aan dat je kind een verkeerde slik heeft? Grote kans dat wij je dan kunnen helpen!

Volwassen vrouw blaast met een rietje in een flesje

Logopedie voor volwassenen

Spreek je de laatste tijd met een hese, schorre stem? Heb je last van hyperventilatie? Of heb je na een herseninfarct problemen met slikken of spreken? Je kunt bij ons terecht voor hulp; we helpen je graag!